Karel Noppe en schepen Sofie Heyrman, met een trouwboekje van de stad Sint-Niklaas, dat om ceremoniële redenen niet verdwijnt in het stadhuis.
Volledig scherm
Karel Noppe en schepen Sofie Heyrman, met een trouwboekje van de stad Sint-Niklaas, dat om ceremoniële redenen niet verdwijnt in het stadhuis. © RV

Trouwboekje blijft bestaan ondanks digitalisering: “Grote ceremoniële en symbolische waarde”

Vanaf vandaag gaat de burgerlijke stand van steden en gemeenten de digitale toer op. De papieren geboorte- of huwelijksakte maakt plaats voor de digitale akte, opgeslagen in een centrale databank. In Sint-Niklaas blijft op vraag van Open Vld-raadslid Karel Noppe wél nog ruimte voor de traditionele gebruiken met een ceremoniële waarde, zoals het ondertekenen van de huwelijksakte en het geven van een trouwboekje.

0 reacties

  1. Familie en vrienden herdenken verongelukte motorrijder (25): “Stille wake om Kenneth eerbetoon te brengen”
    PREMIUM
    Elversele/Sint-Niklaas

    Familie en vrienden herdenken verongeluk­te motorrij­der (25): “Stille wake om Kenneth eerbetoon te brengen”

    Er zal woensdagavond een kleine optocht en stille wake worden gehouden om Kenneth De Vos (25) te gedenken. De voormalige chiroleider uit Elversele kwam vorige week om het leven toen hij op het viaduct van de N41 met zijn motor frontaal in aanrijding kwam met een auto. “Woorden schieten ons tekort”, zegt broer Kevin. “Daarom kiezen we voor een moment van stilte om Kenneth een eerbetoon te brengen.”