Koen Moreau
Volledig scherm
© Koen Moreau

Treinbegeleider belaagd en bespuwd door tiental jongeren

Sint-NiklaasDe politie moest zaterdagochtend tussenkomen voor een geval van agressie op een trein in het station van Sint-Niklaas.

 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 2. Wase landbouwers vrezen impact aanhoudende droogte en hitte: “Deel van oogst nu al verloren”
  PREMIUM
  Waasland

  Wase landbou­wers vrezen impact aanhouden­de droogte en hitte: “Deel van oogst nu al verloren”

  De extreme weersomstandigheden deze zomer blijven helaas niet zonder gevolgen voor de Wase landbouwers. Ze getuigen over slecht gevormde maïskolven en velden die maar de helft van de normale aardappeloogst opleveren. “Hoe langer de droogte aanhoudt, hoe groter de problemen worden”, zegt Ann Dieleman, ontvanger-griffier van Moerbeke Polder en Polder Sinaai-Daknam en landbouwersvrouw.
 3. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.