Professor Jan Tytgat pleit ervoor om bloedstalen af te nemen bij inwoners van gemeenten binnen de perimeter van de 3M-fabriek.
Volledig scherm
Professor Jan Tytgat pleit ervoor om bloedstalen af te nemen bij inwoners van gemeenten binnen de perimeter van de 3M-fabriek. © Kristof Pieters

Toxicoloog Jan Tytgat: “Neem bloedstalen af bij inwoners Wase gemeenten om PFOS-concentratie te meten”

WaaslandProfessor Jan Tytgat van de KU Leuven pleit ervoor om bij inwoners van de gemeenten rond de perimeter van 15 kilometer in de omgeving van de 3M-fabriek in Zwijndrecht bloedstalen af te nemen. “Op die manier kunnen we de situatie objectiveren.”

  1. Twee keer waterellende op korte tijd. Wat is er aan de hand? “Capaciteit van riolering is niet bestand tegen zo’n extreme regenval”
    Sint-Gillis-Waas

    Twee keer waterellen­de op korte tijd. Wat is er aan de hand? “Capaciteit van riolering is niet bestand tegen zo’n extreme regenval”

    Bij de watersnood van eind juni was er nog veel begrip vanwege de uitzonderlijke regenval maar nu Sint-Gillis-Waas dit weekend opnieuw zwaar getroffen werd, klinkt er steeds meer kritiek bij de inwoners. “We gaan een versnelling hoger moeten schakelen als zulk extreem weer het nieuwe normaal wordt”, erkent burgemeester Maaike De Rudder (CD&V).