'Putteke Winter' op De Ster: dit jaar op zaterdagavond 27 november.
Volledig scherm
'Putteke Winter' op De Ster: dit jaar op zaterdagavond 27 november. © JVS

Ticketverkoop gestart voor ‘Putteke Winter’ op De Ster

Sint-NiklaasDe ticketverkoop voor Putteke Winter op recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas is gestart. De feeërieke winterwandeling vindt plaats op zaterdag 27 november voor maximaal 8.000 bezoekers.

 1. Circusatelier Circolito sluit tot kerst: “Wij blussen wél waar het brandt”
  Mechelen/Sint-Niklaas/Vilvoorde

  Circusate­lier Circolito sluit tot kerst: “Wij blussen wél waar het brandt”

  Circolito sluit al zeker tot kerst de deuren van zijn vestigingen in Mechelen, Sint-Niklaas en Vilvoorde. Het circusatelier mag volgens de geldende coronamaatregelen nochtans lessen blijven aanbieden aan zijn kleine duizend leden, maar wil dat niet zomaar doen omdat het kan. “We gebruiken zelf ons gezond verstand en nemen onze verantwoordelijkheid”, zegt coördinator Lieven Leemans.
 2. Van 189 naar 630 leegstaande woningen in jaar tijd: “Wooncontroleurs konden door corona écht controleren”
  Sint-Niklaas

  Van 189 naar 630 leegstaan­de woningen in jaar tijd: “Wooncon­tro­leurs konden door corona écht controle­ren”

  Opmerkelijk: het aantal leegstaande woningen in Sint-Niklaas is in één jaar tijd verdrievoudigd, van 189 in 2019 naar 630 in 2020. De reden? Door de lockdown vorig jaar konden de wooncontroleur zijn job pas écht goed uitoefenen, omdat er geen woningkwaliteitsonderzoeken konden gebeuren. Hij kreeg er meteen ook een collega bij. “En meteen blijkt dat er in het verleden heel veel leegstand onder de radar is gebleven”, kaart Jef Maes (PVDA) aan. De stad gaat ingrijpen met een hogere leegstandsbelasting, waarbij eigenaars van leegstaande woningen vanaf het vierde jaar 10.000 euro zullen moeten betalen, in plaats van 5.000 euro nu.