JVS
Volledig scherm
© JVS

“Taxi-aanbod is ondermaats”: zorgt nieuw decreet vanaf januari 2020 voor méér en goedkopere taxi’s?

Vanaf januari gaat het nieuwe taxidecreet van kracht. Daarmee hoopt de Vlaamse overheid op méér en goedkopere taxi’s, als een volwaardig alternatief vervoersmiddel voor iedereen. In Sint-Niklaas is het taxi-aanbod al jaren opvallend kleiner dan in andere vergelijkbare centrumsteden. Er zijn momenteel slechts 27 taxivoertuigen vergund, terwijl het maximaal aantal toegelaten voertuigen 76 bedraagt. “Wellicht zullen er door het nieuwe taxidecreet vanaf volgend jaar meer taxibedrijven aanwezig zijn in de stad”, stelt schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA).

1 reactie

 • Lucas Vissers

  1 jaar geleden
  Thuisblijven ! Dan hoef je geen dure taxi te betalen !
 1. Hospitaaltaxi tussen Temse en AZ Rivierenland moet gebrek openbaar vervoer oplossen: “doekje voor het bloeden”, zegt actiecomité
  Temse

  Hospitaal­taxi tussen Temse en AZ Rivieren­land moet gebrek openbaar vervoer oplossen: “doekje voor het bloeden”, zegt actieco­mité

  Goed nieuws voor inwoners van Temse die volgend jaar naar het AZ Rivierenland in Bornem moeten: er komt namelijk een Hospitaaltaxi met twee haltes. Deze gloednieuwe vervoerservice zal je in de loop van 2022 op aanvraag kunnen nemen, zoals de Belbus. Doel is zo de vervoersarmoede tussen beide Scheldeovers aan te pakken. Maar het actiecomité ‘Haal De Lijn over de Brug’ heeft haar bedenkingen.
 2. Belseelse regisseur Josse strikt Lokerse topacteurs Tom Audenaert en Laurian Callebaut voor kortfilm ‘Passage’: “Inkijk in leefwereld dementerende”
  Belsele/Lokeren

  Belseelse regisseur Josse strikt Lokerse topacteurs Tom Audenaert en Laurian Callebaut voor kortfilm ‘Passage’: “Inkijk in leefwereld dementeren­de”

  Een zwaar thema als dementie met de nodige luchtigheid behandelen zonder de realiteit te verbloemen. Dat is het uitgangspunt van Passage: de kortfilm die regisseur en scenarist Josse De Maesschalck (24) uit Belsele wil draaien. Voor de cast kan hij alvast rekenen op twee bekende namen uit Lokeren: Tom Audenaert en Laurian Callebaut. Via een crowdfunding wil de Belselenaar voldoende middelen verzamelen om de kortfilm te maken.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas