Foto Dwagulu Dekkente
Volledig scherm
© Foto Dwagulu Dekkente

Stad viert 20 jaar Dwagulu Dekkente en 10 jaar FairTradeGemeente

De Sint-Niklase jongerenorganisatie vzw Dwagulu Dekkente, actief met Noord-Zuid-inleeftrajecten, viert zaterdag de twintigste verjaardag met een event in de OLV Presentatie. Meteen koppelt de stad er een feestje aan voor tien jaar FairTradeGemeente.

0 reacties

 1. Temse moet besparen om uit de rode cijfers te blijven: “Met verkoop van patrimonium maar zonder naakte ontslagen”
  PREMIUM
  Temse

  Temse moet besparen om uit de rode cijfers te blijven: “Met verkoop van patrimoni­um maar zonder naakte ontslagen”

  Het zijn crisistijden en dat voelt ook de gemeente Temse. Om de financiën gezond te houden moet het bestuur drastisch ingrijpen in de meerjarenplanning. Om uit de rode cijfers te blijven, worden een aantal gemeentelijke gebouwen verkocht en investeringen - zoals de verbouwing van rusthuis De Reiger - geschrapt. Er wordt ook fors bespaard op het aanbod van het cultuurcentrum. Er vallen geen naakte ontslagen bij het personeel, maar een aantal vacatures zullen wel niet meer ingevuld worden.
 1. Knip in Pareinlaan blijft behouden ondanks 600 handtekeningen: “In het begin is er altijd weerstand tegen zulke ingrepen”
  PREMIUM
  Beveren

  Knip in Pareinlaan blijft behouden ondanks 600 handteke­nin­gen: “In het begin is er altijd weerstand tegen zulke ingrepen”

  Het Bevers gemeentebestuur gaat de knip in de Pareinlaan niet ongedaan maken. Er werden meer dan 600 handtekeningen verzameld via een online petitie. Volgens initiatiefnemer Matthias Goossens worden de problemen gewoon verplaatst en dat vinden ook oppositiepartijen Vooruit en Vlaams Belang. Schepen van mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V) vraagt geduld om aan de situatie te wennen.