Een participatietraject voor de nieuwe bibliotheek, dat kondigen burgemeester Lieven Dehandschutter en schepenen Bart De Bruyne, Maxime Callaert en Filip Baeyens aan.
Volledig scherm
Een participatietraject voor de nieuwe bibliotheek, dat kondigen burgemeester Lieven Dehandschutter en schepenen Bart De Bruyne, Maxime Callaert en Filip Baeyens aan. © JVS

Stad laat burgers woordje meepraten over ‘Hendrik’, de nieuwe bibliotheek: “Het wordt de parel van het Hendrik Heymanplein”

Sint-NiklaasVoor de zoektocht naar een ontwerper volgende winter van start gaat, organiseert het Sint-Niklase stadsbestuur eerst een participatietraject voor de nieuwe bibliotheek op het Hendrik Heymanplein, die tegen 2026 klaar moet zijn. Of ‘Hendrik’ de nieuwe naam wordt van die bib, is één van de vragen die voorligt.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. “Liever met mijn hoofd in de wolken dan met mijn voeten op de grond”: ballonvaarder David Spildooren vaart op titelkoers
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  “Liever met mijn hoofd in de wolken dan met mijn voeten op de grond”: ballonvaar­der David Spildooren vaart op titelkoers

  Scoren in de lucht, dat is wat David Spildooren (32) doet: derde op het Europees kampioenschap en al voor de tweede keer eerste op het Belgisch kampioenschap ballonvaren. En naast alle competitie- en passagiersvluchten klieft de Sint-Niklazenaar ook in zijn dagdagelijkse leven door de lucht, als piloot bij Brussels Airlines. Een leven dichter bij de hemel: “Ik zit liever met mijn hoofd in de wolken dan dat ik met mijn voeten op de grond sta."
 1. Negen nieuwe ANPR-camera’s op komst in stadscentrum: “Voor controle op verkeersluwe zones en voor invoering verkeersfilters”
  Sint-Niklaas

  Negen nieuwe AN­PR-camera’s op komst in stadscen­trum: “Voor controle op verkeerslu­we zones en voor invoering verkeers­fil­ters”

  Er komen begin volgend jaar negen nieuwe ANPR-camera’s, die nummerplaten van voertuigen lezen, in het stadscentrum. Die worden ingezet voor de permanente controle van twee voetgangerszones en drie verkeersluwe zones. Ook voor de nieuwe verkeersfilters in de Lindenstraat en Breedstraat zullen die camera’s worden ingezet, om nieuwe ingrepen in het wijkcirculatieplan af te dwingen. De oppositiepartijen hebben hun bedenkingen.