Julien De Dauwen en zijn spar 'nonkel Jules'.
Volledig scherm
Julien De Dauwen en zijn spar 'nonkel Jules'. © JVS

Stad gaat spar van Julien (80) versieren en vraagt inwoners om te helpen: “‘Nonkel Jules’ zál schitteren deze kerstperiode”

Sint-NiklaasDe droom van Julien De Dauw (80) uit Sint-Niklaas komt deze kerstperiode dan toch uit. Zijn spar ‘Nonkel Jules’ zal schitteren, met honderden lichtjes. Daarvoor gaat het Sint-Niklase stadsbestuur zorgen. De boom blijft in de voortuin van Julien staan, omdat de spar volgens een boomexpert nog in uitstekende gezondheid verkeert. Het stadsbestuur roept inwoners op om straks een kerstbal, een slinger of een hartelijke kerstboodschap in ‘nonkel Jules’ te hangen.

 1. Gokverslaafde met levenslang rijverbod riskeert gevangenisstraf van vier jaar na zwaar ongeval
  PREMIUM
  Temse

  Gokver­slaaf­de met levenslang rijverbod riskeert gevangenis­straf van vier jaar na zwaar ongeval

  Yuruk Z. uit Bornem stond vrijdag terecht in de politierechtbank van Dendermonde na een zeer zwaar ongeval op de E17 in Temse. De man reed er op de middenstrook met een snelheid van 170 kilometer per uur in op zijn voorligger en veroorzaakte een ware ravage. Na het ongeval werd de man ook zelf aangereden door een andere bestuurder die daarna wegvluchtte. Ook nog drie andere beklaagden stonden terecht voor de politierechter.
 2. “Droom is om hem nog één keer met lichtjes te zien schitteren”: wie heeft oplossing voor de 12 meter hoge spar van Julien (80)?
  Sint-Niklaas

  “Droom is om hem nog één keer met lichtjes te zien schitteren”: wie heeft oplossing voor de 12 meter hoge spar van Julien (80)?

  Begin jaren 90 was het nog een kleine kerstboom, die door een sterfgeval in de kerstperiode indertijd een bijzondere betekenis en zelfs een naam kreeg. Vele jaren lang hing Julien De Dauw (80) lichtjes in ‘nonkel Jules’ in zijn voortuin, om zijn overleden schoonbroer in de kerstperiode te gedenken. De intussen 12 meter hoge spar is echter te groot geworden voor Julien, die nu een oproep doet aan steden, gemeenten en firma’s. “Wie wil mijn spar ophalen om hem in deze kerstperiode een mooi plaatsje te geven? Het zou een droom zijn om ‘nonkel Jules’ nog één keer te zien schitteren.” Het Sint-Niklase stadsbestuur gaat de mogelijkheden bekijken.
 1. Dierenbeul geeft kat Kite mee met vuilniskar. Als bij wonder overleeft ze
  Play

  Dierenbeul geeft kat Kite mee met vuilniskar. Als bij wonder overleeft ze

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama