Een wedkantoor aan het Brugsken, waar kan worden gegokt op sportwedstrijden.
Volledig scherm
Een wedkantoor aan het Brugsken, waar kan worden gegokt op sportwedstrijden. © JVS

Sp.a wil naar een gokvrije stad: “Steeds meer mensen kampen met een verslaving”

In Sint-Niklaas kan er worden gegokt in 32 cafés, 8 dagbladhandels en 4 wedkantoren. Steeds meer mensen kampen echter met een gokverslaving. Het OCMW krijgt almaar meer mensen met schulden over de vloer. Willem De Klerck (sp.a) roept op om lokaal de strijd aan te gaan met de gokindustrie. “We moeten op termijn kunnen evolueren naar een gokvrije stad.”

0 reacties

 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 2. “Provincie bereidt nieuw tariefvoorstel voor”: duurder gezinsabonnement voor De Ster voorlopig opgeschort
  Sint-Niklaas

  “Provincie bereidt nieuw tariefvoor­stel voor”: duurder gezinsabon­ne­ment voor De Ster voorlopig opgeschort

  “De provincie en de leden van de deputatie erkennen dat ze de gevolgen van de beslissing voor De Ster niet goed hebben ingeschat.” Dat zegt de Sint-Niklase burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) na overleg met de provincie over de gecontesteerde tariefverhogingen voor het gezinsabonnement. Dat lokte felle reacties uit. De provincie komt in februari met een nieuw voorstel.