Korpschef Gwen Merckx met burgemeester Lieven Dehandschutter.
Volledig scherm
Korpschef Gwen Merckx met burgemeester Lieven Dehandschutter. © PKM

Sp.a: “Signalen van malaise en angst binnen politiekorps” - Korpschef: “Geef me twee jaar om alles recht te trekken”

Er is angst, malaise en een gering draagvlak voor de nieuwe werkcultuur in het Sint-Niklase politiekorps. Dat legde sp.a-raadslid en voormalig burgemeester Christel Geerts (sp.a) voor aan korpschef Gwen Merckx van de lokale politiezone, op basis van signalen van een zevental politiemedewerkers. De korpschef, sinds juli aan de slag in Sint-Niklaas, verdedigde haar aanpak in de gemeenteraad: “We zitten in een veranderingsproces, wat nodig is. Het zal twee jaar duren om alles recht te trekken.” Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) steunt de aanpak: “Angst en malaise? Schromelijk overdreven en niet correct. Dit verdienen het korps en de chef niet.”

2 reacties

 • Marc Spandel

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat het kaf van het koren gescheiden wordt i.p.v. het gewoon te laten verder groeien via medelijden, vriendjespolitiek of ander gedoogbeleid. Mijn klachten bij comité P over bewijsbaar machtsmisbruik door 2 agenten werden onder dit beleid blijkbaar ook in de 'doofpot' gestoken. Niets meer van vernomen.
 • Patrick Moorthamer

  2 jaar geleden
  De politiek zou beter hun neus ervan tussen houden zo dat de mensen hun werk naar behoren kunnen uitvoeren en geen regeltjes krijgen op gelegd.
 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"