JVS (archieffoto)
Volledig scherm
© JVS (archieffoto)

Scholen Da Vinci krijgen Vlaamse steun voor filosofietraject

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft 37 scholen in Oost-Vlaanderen financiële steun voor meer cultuur in de klas. Daarbij ook Scholen Da Vinci in Sint-Niklaas, die een filosofietraject opstarten.  

 1. “Waaslanders waren eeuwen geleden al plantrekkers”: Archeologen Erfpunt ontrafelen geschiedenis van onze regio
  PREMIUM
  Waasland

  “Waaslan­ders waren eeuwen geleden al plantrek­kers”: Archeolo­gen Erfpunt ontrafelen geschiede­nis van onze regio

  De archeologen van Erfpunt legden de voorbije maanden heel wat opmerkelijke vondsten bloot in het Waasland. “Bij archeologie denken mensen vaak aan het oude Griekenland of Rome zonder te beseffen dat er interessante geschiedenis pal onder hun voeten ligt”, zegt archeoloog Thierry Van Neste. Een gesprek over ‘mini-opgravingen’ op kantoor, de eeuwenoude plantrekkers van het Waasland en shoppingcentra uit de Romeinse tijd.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.