Zorgkundigen Stephanie en Esmeralda van De Gerda samen met bewoonsters Vera, Anna, Yvonne, Rosina en Rita: deze maand waren ze ‘s nachts allemáál in pyjama
Volledig scherm
PREMIUM
Zorgkundigen Stephanie en Esmeralda van De Gerda samen met bewoonsters Vera, Anna, Yvonne, Rosina en Rita: deze maand waren ze ‘s nachts allemáál in pyjama © bfs

REPORTAGE. Verpleegkundigen ruilen ‘s nachts witte schort in voor pyjama: “Veel rustgevender voor onze bewoners met dementie”

Sint-NiklaasIn pyjama op de werkvloer: het verzorgend personeel van de afdeling voor personen met dementie van woonzorgcentrum De Gerda in Sint-Niklaas deed het heel de maand september élke nacht. “Nachtkledij geeft voor onze bewoners duidelijk het verschil tussen dag en nacht aan”, ondervinden zorgkundigen Stephanie en Esmeralda.

  1. Racetalent Amaury Cordeel veroordeeld tot zes maanden rijverbod na zware snelheidsovertreding
    Temse

    Racetalent Amaury Cordeel veroor­deeld tot zes maanden rijverbod na zware snelheids­over­tre­ding

    Beloftevol racer Amaury Cordeel is in de politierechtbank van Dendermonde veroordeeld tot een rijverbod van zes maanden. Hij kreeg deze straf na een zware snelheidsovertreding in de Hogenakkerstraat in Temse. De feiten werden toen ook gefilmd, maar Cordeel en zijn advocaat blijven ontkennen dat hij reed en de feiten filmde. Voor zijn carrière heeft deze veroordeling waarschijnlijk geen gevolgen.