Femke De Graaf met mama Jeannette en haar partner Gerry Stuer op de plaats van het ongeval.
Volledig scherm
Femke De Graaf met mama Jeannette en haar partner Gerry Stuer op de plaats van het ongeval. © Kristof Pieters

Raspaard aangereden, ruiter ontsnapt

NIEUWKERKENDe 19-jarige amazone Femke De Graaf is dinsdagavond aan het ergste ontsnapt toen een wagen aan hoge snelheid inreed op haar paard Opalia. "De klap was enorm", getuigt de jonge ruiter. "De straat lag nadien bezaaid met brokstukken van de wagen. Een klein mirakel dat mijn paard niets gebroken heeft, anders had ik haar moeten laten inslapen."

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. “Ja, ik wil burgemeester worden”: Conner Rousseau heeft grote plannen met Sint-Niklaas
  PREMIUM

  “Ja, ik wil burgemees­ter worden”: Conner Rousseau heeft grote plannen met Sint-Niklaas

  Conner Rousseau (30) spreekt voor het eerst z’n ambities uit: de nationaal partijvoorzitter van Vooruit wil volgend jaar burgemeester van Sint-Niklaas worden. “Inwoners zien in mij de laatste hoop om onze stad opnieuw op de kaart te zetten.” En áls hij de sjerp zou krijgen, legt hij meteen een aantal opmerkelijke plannen op tafel. Zo wil hij onder meer de start van de Ronde terughalen naar Sint-Niklaas. “Ik heb er al met Wouter Vandenhaute over gesproken.”
  Sint-Niklaas
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.