De ravage in het bankkantoor is enorm groot. De geldautomaat werd metersver weggeslingerd, tot tegen een geparkeerde auto langs de rijbaan.
Volledig scherm
De ravage in het bankkantoor is enorm groot. De geldautomaat werd metersver weggeslingerd, tot tegen een geparkeerde auto langs de rijbaan. © Kristof Pieters

Plofkraak bij Argentafiliaal in Sint-Niklaas: “Geldautomaat weggeslingerd tegen geparkeerde auto”

Vier gangsters hebben vannacht  een plofkraak gepleegd op een bankkantoor van Argenta in Sint-Niklaas. Bij de ontploffing raakten zowel het bankfiliaal als enkele geparkeerde auto’s zwaar beschadigd. Op het eerste gezicht lijkt er geen buit gemaakt. Buren waren getuige hoe drie mannen probeerden de geldladen te verwijderen terwijl een vierde op de uitkijk stond. Ze sloegen te voet op de vlucht.

17 reacties

 • Mario Vinckier

  1 jaar geleden
  Hopelijk staan ze goed op de camera en worden ze nog gevat. Maar ik zou er niet te veel op rekenen.
 • Erwin De Mulder

  1 jaar geleden
  Martin Meuris, niet te egoïstisch doen aub . Op het platteland sluiten één na één de bankfilialen ,als men zich telkens naar een stad dient te begeven om wat cash af te halen is dat wel niet praktisch .Bovendien kan men (nog)niet overal met de kaart betalen dus daar moet men daar eerst maar werk van maken om elke zaak te verplichten een kaartterminal in huis te hebben. Wanneer het zover is mag men alle ATM's afschaffen voor mijn part.
 • Greetje Ferket

  1 jaar geleden
  Stop met automaten aan de straat te zetten, maak binnen het kantoor ruimte voor een automaat en sluit om 23u af zoals de andere banken
 • Roy Coocks

  1 jaar geleden
  Ach,, waarom ook niet..?? En áls ze al gepakt worden moeten ze zich geen zorgen maken want dan is er toch een halve zool die een voorwaardelijke strafje uitspreekt.
 • Ronald Van Beneden

  1 jaar geleden
  Als ik Unizo zo bezig hoor en er telkens geen daders of beelden zijn lijkt het sterk opgezet spel om ons digitaal verplicht te doen betalen. Wat de regering niet verplicht doet UNIZO beter.
 1. Belgische en Nederlandse agenten samen in één patrouillewagen: “Veel sneller informatie uitwisselen”

  Belgische en Nederland­se agenten samen in één patrouille­wa­gen: “Veel sneller informatie uitwisse­len”

  Criminaliteit stopt niet aan de grens en daarom gaan de politiezone Noord (Kapellen en Stabroek) en de Nederlandse politiezone Woensdrecht (Bergen-op-Zoom) vanaf vandaag regelmatig samen op patrouille. Letterlijk dan, want in de patrouillewagen zullen zowel een Nederlandse als Belgische inspecteur plaatsnemen. “Sneller informatie uitwisselen en vooral sneller kunnen ingrijpen bij incidenten zijn enkele van de pluspunten.” En dat net op de dag dat er in Stabroek vlakbij de grens een plofkraak werd gepleegd.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur