De ijspiste op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Vanaf 10 december kan er opnieuw worden geschaatst.
Volledig scherm
De ijspiste op de Grote Markt van Sint-Niklaas. Vanaf 10 december kan er opnieuw worden geschaatst. © JVS

Opnieuw geen kerstmarkten deze winter, ijspiste en winterfoor zijn wél van de partij

Sint-NiklaasHet geplande feestelijke winterprogramma in Sint-Niklaas ziet er door de nieuwe coronadreiging plots helemaal anders uit. De kerstmarkten in Sint-Niklaas en de deelgemeenten zijn geschrapt, net als de nieuwjaarshappening en de Wase Ijsberenduik. De ijspiste op de Grote Markt komt er wél, net als de winterfoor. De stad pakt ook uit met een ‘magische droomwandeling’ met licht- en geluidsinstallaties door de stadskern. “We gaan voor een warme winter met veel beleving, al zal het opnieuw anders zijn”, klinkt het.

 1. Vlaams Verkeerscentrum weerlegt klachten na ongeval in Beverentunnel: “Snelheidsbeperking en tunneldosering waren in werking”
  Kallo

  Vlaams Verkeers­cen­trum weerlegt klachten na ongeval in Beverentun­nel: “Snelheids­be­per­king en tunneldose­ring waren in werking”

  Na het ongeval tussen twee vrachtwagens woensdag in de Beverentunnel kwamen er bij de redactie heel wat meldingen binnen over het systematisch negeren van het inhaalverbod door vrachtwagens. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum berust dit echter op een misverstand. Bij grote verkeersdrukte wordt het inhaalverbod namelijk automatisch opgeheven.
 2. Festivel laat deel van opbrengst terugvloeien naar samenleving: “We willen het warmste festival van Vlaanderen zijn”
  Temse

  Festivel laat deel van opbrengst terugvloei­en naar samenle­ving: “We willen het warmste festival van Vlaanderen zijn”

  Festivel mag van 12 tot 16 april opnieuw de Vlaamse festivalzomer op gang trekken. Net als vorig jaar zijn er vijf festivaldagen met wat voor elk wat wils. De organisatoren willen ook het warmste festival van Vlaanderen zijn. Niet alleen is er het gratis FestiSpecials voor personen met een beperking maar een deel van de opbrengst wordt ook verdeeld onder goede doelen.