In Hamme vindt dit weekend de Flandriencross plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
In Hamme vindt dit weekend de Flandriencross plaats. © Belga

Onze weekendtips voor het Waasland en Dender: van modderploeteren tijdens de Flandriencross tot een 24 uur durend kunstenfestival

Waasland/DenderNog geen plannen voor komend weekend? Dan zijn onze tips alvast goed nieuws. Sport, kunst, muziek, circus of een ochtend vogelkijken: het staat op zaterdag en zondag allemaal op het programma. En dat vlák bij u in de buurt.

 1. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit?

  “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbe­te­raar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit?

  Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood?
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.