Bewoners van de Beenaertwijk konden het voorbije weekend tijdens een inspraakmoment hun mening geven over de herinrichting van het grasplein en de boszone.
Volledig scherm
Bewoners van de Beenaertwijk konden het voorbije weekend tijdens een inspraakmoment hun mening geven over de herinrichting van het grasplein en de boszone. © Foto Joris Vergauwen

Nu al ingrepen in nieuwe Beenaertwijk

SINT-NIKLAASDe Beenaertwijk aan de Plezantstraat is nog maar een viertal jaar oud, maar nu al moet de stad er ingrijpen om sluimerende conflicten te ontmijnen. Door de gebrekkige aankleding van de buurt maakt de stad nu een inhaalbeweging op vlak van groenaanleg en de inrichting van speelinfrastructuur, wat in totaal 110.000 euro zal kosten. De buurt wordt intensief betrokken, ook als sociaal middel om "de complexe situatie in de buurt te ontgrendelen".

  1. Hemelse gezangen uit oorlogsgebied: meisjeskoor uit Oekraïne te gast voor reeks benefietconcerten
    PREMIUM

    Hemelse gezangen uit oorlogsge­bied: meisjes­koor uit Oekraïne te gast voor reeks benefiet­con­cer­ten

    Een delegatie van 40 meisjes van het koor Lira en het bandoerista ensemble Zoryanitsa zijn enkele dagen te gast in het Waasland. Ze brengen in Sint-Niklaas en Kieldrecht enkele benefietconcerten ten voordele van de oorlogsslachtoffers in hun thuisland. Voor leerkracht Jan Creve was het een blij weerzien met de koorleiders. “Ze waren hier twintig jaar geleden al eens te gast en met de Broederschool hebben we meerdere keren een tegenbezoek gebracht.”
    Sint-Niklaas