De rechtbank van Dendermonde.
Volledig scherm
De rechtbank van Dendermonde. © Geert De Rycke

Nog twaalf maanden extra cel voor serieverkrachter nadat die advocate belaagt met telefoontjes vanuit cel

Sint-NiklaasSerieverkrachter Christophe Brokken (40) uit Sint-Niklaas, in 2010 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf, zal nog twaalf maanden langer in de cel moeten blijven. De rechter in Dendermonde veroordeelde hem tot een extra gevangenisstraf wegens belaging van een advocate. Hij belde haar verschillende keren vanuit de gevangenis op, anoniem en zonder een woord te zeggen.

  1. Tattooartiest Eskobar vreest Europees verbod op inkt met isopropanol: “Zonder alternatief moeten we opnieuw deuren sluiten. En dat na corona”
    PREMIUM
    Temse

    Tattooar­tiest Eskobar vreest Europees verbod op inkt met isopropa­nol: “Zonder alterna­tief moeten we opnieuw deuren sluiten. En dat na corona”

    Heel wat tattooshops tellen met een bang hart af naar 4 januari. Dan wordt een nieuw verbod van kracht op het gebruik van inkt met isopropanol. Die stof zit in de overgrote meerderheid van de huidige inkt. “Er dreigt niet alleen schaarste maar de alternatieven zijn van belabberde kwaliteit”, zegt tattooartiest Eskobar. “We hebben al zware klappen gekregen door corona en nu dreigt andermaal een sluiting.”