De gemeenschappelijke stadstuin op het dak van het gebouw, met uitzicht op het stadspark.
Volledig scherm
De gemeenschappelijke stadstuin op het dak van het gebouw, met uitzicht op het stadspark. © RV

Nieuwe bestemming voor legendarische ijzerwinkel: residentie De Groenen bij stadspark met bijzondere stadstuin op dak

Op de hoek van de Kalkstraat en Lodewijk De Meesterstraat in Sint-Niklaas is de bouw van de nieuwe residentie De Groenen aan de gang. Er komen tien appartementen en lofts en twee handelsruimtes. Bijzonder is de grote gemeenschappelijke stadstuin op het dak, met uitzicht op het stadspark. In het grote hoekpand was de legendarische winkel Ijzerwaren Penneman van 1896 tot 2008 gevestigd. Het duurde een hele tijd voor er een nieuwe bestemming was gevonden voor het gebouw.

0 reacties

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. “In februari onder water door lek en nu feestzaal uitgebrand”: rampspoed achtervolgt De Gulden Cop
  PREMIUM
  Temse

  “In februari onder water door lek en nu feestzaal uitgebrand”: rampspoed achter­volgt De Gulden Cop

  Een korte maar hevige brand heeft donderdagavond zware schade toegebracht aan de feestzaal van eetcafé De Gulden Cop in Temse. Uitgerekend de volgende dag zou de nieuwe keuken in gebruik worden genomen. “Die was onbruikbaar nadat een waterlek in februari dit jaar zware schade had toegebracht aan de zaak. We worden blijkbaar achtervolgd door rampspoed”, zucht zaakvoerster Stephanie Rombaut.