Gedeputeerden An Vervliet en Riet Gillis (midden), samen met bestuurders van de Wase gemeenten.
Volledig scherm
Gedeputeerden An Vervliet en Riet Gillis (midden), samen met bestuurders van de Wase gemeenten. © RV

Naar een compleet nieuw regionaal energiesysteem: Wase gemeenten tekenen nieuw Energielandschap 2050 uit

WaaslandDe provincie Oost-Vlaanderen, Interwaas en de twaalf Wase gemeenten schakelen een versnelling hoger naar een duurzame toekomst, met het ‘Energielandschap 2050 Waasland’. Belangrijkste ambitie is een maximale CO2-reductie door productie, opslag en omslag van hernieuwbare en duurzame energie in de regio.

 1. Mama Elke op wake voor Dean: “Ik wist niets van het gerechtelijke verleden van Dave, je googelt toch niet iedereen die je tegenkomt?”
  Play
  Sint-Niklaas

  Mama Elke op wake voor Dean: “Ik wist niets van het gerechte­lij­ke verleden van Dave, je googelt toch niet iedereen die je tegenkomt?”

  Tranen van verdriet, ongeloof, verbijstering, ingehouden woede: ook in Sint-Niklaas kwamen dinsdagavond mensen samen tijdens een stille wake voor de 4-jarige Dean Verberckmoes. Elke Verberckmoes, de mama van Dean, was eveneens aanwezig. “De steun doet deugd, maar op sociale media zie ik ook veel dingen die me pijn doen", vertelde ze aan de regionale zender TV Oost.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Twintigers stelen tienduizenden euro’s uit flat zakenman: “Publiek geheim dat het er vol geld lag”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Twintigers stelen tienduizen­den euro’s uit flat zakenman: “Publiek geheim dat het er vol geld lag”

  Vier twintigers stonden woensdag voor de Dendermondse rechter wegens hun betrokkenheid bij een diefstal van naar schatting 175.000 euro uit de flat van de zaakvoerder van een bekende winkelketen in Sint-Niklaas. Ze stalen het geld na een avondje vertier op het terras van het appartement. “De dochter des huizes had zelf een filmpje gepost over hoeveel geld er lag”, klinkt het.