Jan De Meuleneir / Photo News
Volledig scherm
© Jan De Meuleneir / Photo News

Naar 63 opgenomen coronapatiënten in AZ Nikolaas, 13 op Intensieve Zorg

WaaslandHet aantal opnames van coronapatiënten gaat ook in het AZ Nikolaas nog niet opnieuw in dalende lijn. Maandag liggen er maar liefst 63 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. “Willen klaar zijn met huiswerk als Vitaz verhuist”: herbestemming ziekenhuiscampus gaat van start
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  “Willen klaar zijn met huiswerk als Vitaz verhuist”: herbestem­ming ziekenhuis­cam­pus gaat van start

  De stad geeft de opdracht aan een studiebureau om een masterplan, een RUP en een participatietraject uit te werken voor de site van het ziekenhuis in de stadskern. Als Vitaz eind 2027 verhuist naar de stadsrand wil het stadsbestuur klaar zijn met het huiswerk en meteen kunnen starten met de nieuwe invulling. Op de planning: een grote parkzone van 10 hectare, van de Parklaan tot de Witte Molen, met onder meer mogelijkheden voor wonen, recreatie, een uitbreiding van de scholen en een nieuwe centrumparking.
 3. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 4. Robby Buyens (SKN Sint-Niklaas) kijkt terug op knotsgek najaar: “Politiecombi’s langs het veld waren het dieptepunt, toch ben ik blij dat ik heb doorgezet”
  voetbal derde nationale A

  Robby Buyens (SKN Sint-Niklaas) kijkt terug op knotsgek najaar: “Politiecombi’s langs het veld waren het dieptepunt, toch ben ik blij dat ik heb doorgezet”

  De racisme-rel in Erpe-Mere, de problemen met mysterieuze geldschieter ‘Samy’ en “de moeilijkste maanden” in de trainersloopbaan van coach Robby Buyens. En toch kon SKN Sint-Niklaas eind december met een goed gevoel in de kroketten vliegen. “De mayonaise begint te pakken. Het is weer leuk om op SK Sint-Niklaas te werken”, klinkt Buyens opgetogen.