Maxime Ceragioli haalt na drie jaar zijn slag thuis in zijn strijd tegen lawaaioverlast van het farmaceutisch bedrijf Livlina, maar riskeert wel een celstraf voor belaging en laster.
Volledig scherm
Maxime Ceragioli haalt na drie jaar zijn slag thuis in zijn strijd tegen lawaaioverlast van het farmaceutisch bedrijf Livlina, maar riskeert wel een celstraf voor belaging en laster. © bfs

Na strijd van drie jaar en meer dan 200 klachten over geluidsoverlast haalt buurman slag thuis: bedrijf moet 2.000 euro betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor

Sint-NiklaasAl drie jaar lang strijdt Maxime Ceragioli, bewoner van de Eigenlostraat, tegen lawaaioverlast van zijn overbuur, het farmaceutisch bedrijf Livlina. Het bedrijf laat vrachtwagens op haar terreinen en op straat wachten met draaiende motoren. De man diende meer dan 200 klachten in bij de politie en verzamelde ruim 600 filmpjes en foto’s. Nu heeft hij zijn slag thuisgehaald: Livlina moet voortaan 2.000 euro aan haar buurman betalen voor élke draaiende vrachtwagenmotor.

  1. Crowdfunding voor ouders van Francis (16): “We willen hem een mooie uitvaart geven, met zo weinig mogelijk stress voor zijn mama en papa”
    Temse

    Crowdfun­ding voor ouders van Francis (16): “We willen hem een mooie uitvaart geven, met zo weinig mogelijk stress voor zijn mama en papa”

    Er is een steunactie op poten gezet voor de ouders van de verongelukte Francis Aerts (16). De tiener werd op 1 augustus van het fietspad gemaaid door een bestuurder onder invloed van drank en drugs. “We willen Francis graag een mooie uitvaart geven en zijn ouders ontlasten van alle stress en zorgen hieromtrent”, zegt Stephanie De Keirsmaeker (35). De actie zal ook gelinkt worden aan een goed doel rond verkeersslachtoffers.