Bibmedewerkster Sofie Pype en security-agent Alexander Lennefer in de studiezaal in de bib, waar voortaan strengere regels gelden voor jongeren die er komen studeren.
Volledig scherm
Bibmedewerkster Sofie Pype en security-agent Alexander Lennefer in de studiezaal in de bib, waar voortaan strengere regels gelden voor jongeren die er komen studeren. © JVS

Na ‘incidentje’ te veel: security en strengere regels voor blokkende studenten in bib

Na de incidenten in de examenperiode in juni, waarbij de politie meermaals moest optreden, zijn er strengere regels voor studenten in de bibliotheek op het Hendrik Heymanplein. Ook zet de stad een security-agent in om continu toezicht te houden. In juni kwam het er tot vechtpartijen, werd er met stoelen en bloempotten gegooid en raakte zelfs de lift beschadigd.

1 reactie

 • Jamal Bel

  2 jaar geleden
  Eerlijk, nu ook al de bib viseren,nochtans 1 van de laatste rustige plaatsen waar je op je gemak kunt zitten.. Opsluiten die amokmakers!!!!
 1. Restaurant van Pol (62) en Greta (62) al langer in Michelingids dan Peter Goossens: “Dat telefoontje in 1992... Ik dacht dat het een grap was”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Restaurant van Pol (62) en Greta (62) al langer in Michelin­gids dan Peter Goossens: “Dat telefoon­tje in 1992... Ik dacht dat het een grap was”

  Precies dertig jaar geleden ontvingen Pol Mariën (62) en Greta Maegerman (62) van restaurant ‘t Truffeltje in Dendermonde hun Michelinster en daarmee zijn ze meteen recordhouder in de hele provincie. Of ze die status verderzetten, is voorlopig nog afwachten tot maandag. Wij gingen langs voor een babbel over dertig jaar lang tegen de sterren op koken. “Voetjes op de grond, daar draait het om”, zeggen de chef en zijn eega nuchter.