Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) met Ine Somers (Open Vld) en Sofie Heyrman (Groen), met achter hen de drie partijvoorzitters Geert Van Drom, Hans Van Landeghem en Tim De Roeck.
Volledig scherm
Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) met Ine Somers (Open Vld) en Sofie Heyrman (Groen), met achter hen de drie partijvoorzitters Geert Van Drom, Hans Van Landeghem en Tim De Roeck. © JVS

N-VA kiest voor Groen en Open Vld

Sint-Niklaas heeft een nieuwe bestuursmeerderheid. De N-VA van burgemeester Lieven Dehandschutter gaat de komende zes jaar samen met Groen en Open Vld de Wase hoofdstad besturen. Voor het eerst in achttien jaar zijn de socialisten er niet bij. De nieuwe coalitie heeft een krappe meerderheid van 22 op 41 zetels.

2 reacties

  • Fredien Vandervekens

    4 jaar geleden
    Het is meer dan dat, Jan ! Dehandtschutter heeft zijn " Vlaamse Sint-Niklase eigenheid" volledig afgeworpen. Het moet en zal multicultureel worden. Met Groen en de huurlingen van Soveka is de "verrijking" verzekerd. De handel verdwijnen ? U vergeet het "ondernemerschap" van onze Turkse en Marokkaanse "Sint-Niklazenaren".
  • Jan Praet

    4 jaar geleden
    NVA zal trouw het programma van Groen uitvoeren: De binnenstad wordt onbereikbaar voor auto´s, waardoor de handel zal wegkwijnen. Het voorakkoord heeft een zware prijs... de kracht van de volgzaamheid. Maar zal de derde coalitiepartner meegaan in dit verhaal?