Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas.
Volledig scherm
Het AZ Nikolaas in Sint-Niklaas. © JVS

Meer opnames van coronapatiënten in AZ Nikolaas

WaaslandVandaag liggen er zes patiënten met Covid-19 in het AZ Nikolaas, tegenover twee vorige week. Ook op de dienst Intensieve Zorgen is er een stijging.

 1. Beschermd monument De Walvis zwaar in verval: “Brokstukken vallen al op straat, gaat men wachten tot alles instort?”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Beschermd monument De Walvis zwaar in verval: “Brokstuk­ken vallen al op straat, gaat men wachten tot alles instort?”

  De Ankerstraat in Sint-Niklaas is sinds dinsdag afgesloten nadat er brokstukken naar beneden vielen van de voormalige drogisterij De Walvis. Het unieke winkelpand is een beschermd monument maar door jaren leegstand is in ijltempo aan het verkrotten. De buurt maakt zich ongerust en vraagt zich af wanneer er actie wordt ondernomen om De Walvis van de ondergang te redden. De vraag is wellicht wie met het geld over de brug wil komen.
 2. IJspiste krijgt vier weken lang groen licht op Grote Markt: “Dankzij vast contract en extra maatregelen kunnen we inwoners laten genieten van betaalbaar schaatsen”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  IJspiste krijgt vier weken lang groen licht op Grote Markt: “Dankzij vast contract en extra maatrege­len kunnen we inwoners laten genieten van betaalbaar schaatsen”

  Ook deze winter zal er op de Grote Markt van Sint-Niklaas geschaatst kunnen worden op een echte ijspiste. Het stadsbestuur kort de duur van het jaarlijks evenement wel met een week in, en neemt samen met de uitbaters een hele reeks maatregelen om het energieverbruik te verminderen. “We verwachten net zoals vorige jaren een energiefactuur van 15.000 euro”, klinkt het.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 3. Van een speelgoedbeurs tot een garageverkoop: 7 tweedehandsbeurzen in Waasland en Dendermonde
  PREMIUM
  Waasland en Dendermonde

  Van een speelgoed­beurs tot een garagever­koop: 7 tweede­hands­beur­zen in Waasland en Dendermon­de

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen een nieuwe thuis dankzij leuke tweedehandsmarkten. Daar kunnen de bezoekers niet alleen goedkoop maar ook nog eens duurzaam shoppen. Onze redactie verzamelde daarom enkele tweedehandsbeurzen en garageverkopen van de komende weken in Waasland en Dendermonde.