Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Man loopt zware brandwonden op door ontplofte petroleumkachel

Nieuwkerken-WaasIn de Vlasbloemstraat in Nieuwkerken-Waas is in de nacht van zondag op maandag een man zwaargewond geraakt door een ontplofte petroleumkachel.

 1. Oudste duivenmelker van het land Victor De Cauwer (102), vader van wielercommentator José, overleden: “Zijn liefde voor duiven was groter dan voor de koers”
  PREMIUM
  Temse

  Oudste duivenmel­ker van het land Victor De Cauwer (102), vader van wielercom­men­ta­tor José, overleden: “Zijn liefde voor duiven was groter dan voor de koers”

  Zijn duiven waren zijn lang leven. Het deed dan ook hartzeer toen Victor De Cauwer op honderdjarige leeftijd een punt moest zetten achter zijn passie. Zijn zicht was te slecht geworden. De titel van oudste duivenmelker van het land – en wellicht ook ter wereld - nemen ze hem wel nooit meer af. “Rijk ben ik er nooit meer geworden, maar wel gelukkig”, vertelde hij zelf. Een portret van een man die zo graag in zijn duivenkot zat dat hij zelfs nooit de zee zag.
 2. Politierechter is onverbiddelijk: Beklaagde die al 13 jaar zonder rijbewijs achter stuur kruipt vliegt vijf jaar gevangenis in
  Temse

  Politie­rech­ter is onverbidde­lijk: Beklaagde die al 13 jaar zonder rijbewijs achter stuur kruipt vliegt vijf jaar gevangenis in

  Politierechter Peter D’Hondt heeft een man uit Sint-Niklaas vijf jaar naar de gevangenis gestuurd vrijdag. De man reed al minstens 13 jaar lang rond zonder enige vorm van rijbewijs en lapte alle regels aan zijn laars. De man werd al 23 keer veroordeeld, maar niks blijkt te helpen want in oktober 2022 werd hij nogmaals aan de kant gezet met een wagen.