Johan de Vos aan de huizenrij in de Kleibeekstraat waar Christiane Thijs opgroeide
Volledig scherm
PREMIUM
Johan de Vos aan de huizenrij in de Kleibeekstraat waar Christiane Thijs opgroeide © bfs

Levensverhaal van ‘onbekende’ Christiane Thijs geeft asbestproblematiek in Sint-Niklaas een gezicht

Sint-NiklaasMet het optekenen van het levensverhaal van de ‘onbekende’ Sint-Niklase vrouw Christiane Thijs geeft auteur Johan de Vos (80) de abestproblematiek in de stad een gezicht. Maar hij schetst ook een beeld van een jonge en mooie vrouw in het naoorlogse Sint-Niklaas, toen de breigoedindustrie nog volop floreerde.

 1. Muziek-walhalla Keymusic met vestigingen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”
  BENELUX

  Mu­ziek-walhalla Keymusic met vestigin­gen over heel Benelux twee keer failliet in drie jaar: “Zelfs Jon Bon Jovi kwam er over de vloer”

  Eén van de grootste muziekwinkelketens van de Benelux - Keymusic - is voor de tweede keer in drie jaar tijd failliet gedraaid. In 2019 ging het bedrijf een eerste keer op de fles. De Nederlandse overnemer investeerde veel in de zaak - met onder andere een nieuw hoofdkwartier op het Antwerpse Eilandje - maar kon onmogelijk rekening houden met de pandemie die enkele maanden later startte. Vrijdag werd er een zoektocht gestart naar een overnemer van de Belgische vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Temse. “Samen goed voor meer dan twee miljoen euro aan instrumenten.”
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.