rv
Volledig scherm
© rv

Leerlingen Broederschool Handel verbroederen met Poolse jongeren in Gliwice: “Oorlogsdreiging werd voor week naar achtergrond geduwd”

Sint-NiklaasEen groep leerlingen en leerkrachten van de afdeling Handel van de Broederschool in Sint-Niklaas is naar Gliwice in Polen gereisd in het kader van een Erasmusproject. Ze werkten er zes dagen lang samen met Poolse en andere buitenlandse jongeren rond het thema ‘Let’s Read’.

 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.
 2. Twee brandweermannen krijgen klappen van dolgedraaide chauffeur tijdens dringende interventie
  Sint-Niklaas

  Twee brandweer­man­nen krijgen klappen van dolgedraai­de chauffeur tijdens dringende interven­tie

  Twee brandweermannen van de Hulpverleningszone Waasland hebben vrijdagochtend klappen gekregen van een dolgedraaide bestuurder. Die ging door het lint omdat hij voorbij was gestoken door een brandweerwagen op weg naar een dringende interventie. Zonecommandant Thierry Van Goethem spreekt van een verontrustende evolutie. “Eerder is een ambulancier al permanent arbeidsongeschikt verklaard na een trap van een patiënt.”