SVK-bedrijfsleider Bruno Desmet en CD&V-raadslid Kristof Van Gansen, met op de achtergrond de twee kleibaggeraars.
Volledig scherm
SVK-bedrijfsleider Bruno Desmet en CD&V-raadslid Kristof Van Gansen, met op de achtergrond de twee kleibaggeraars. © JVS

“Laten we historische kleibaggeraars waardevolle toekomst geven”: CD&V-raadslid roept op om stukje bijzonder industrieel erfgoed niet verloren te laten gaan

Sint-Niklaas“Laten we ons industrieel erfgoed beschermen en deze pronkstukken een bijzondere en blijvende plaats geven.” Dat zegt CD&V-raadslid Kristof Van Gansen. De man roept het stadsbestuur op om de kleibaggeraars van SVK van de sloop te redden. “Onze Sint-Niklase wortels steken immers ook in die typische Wase kleigrond.”

 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"