archiefbeeld Kristof Pieters
Volledig scherm
© archiefbeeld Kristof Pieters

Lachgas in beslag genomen bij controle in Clementwijk

Sint-NiklaasDe politie van Sint-Niklaas heeft zaterdagochtend een fles lachgas aangetroffen bij de controle van een wagen.

 1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 2. Doodrijder die Francis (16) aanreed blijft aangehouden: “Herinnert zich enkel fragmenten van die avond”
  Play
  Temse

  Doodrijder die Francis (16) aanreed blijft aangehou­den: “Herinnert zich enkel fragmenten van die avond”

  De 33-jarige bestuurder die maandagavond een dodelijk ongeval veroorzaakte in Temse waarbij een 16-jarige jongeman om het leven kwam, blijft aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. Vrijdag verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer. “Mijn cliënt heeft dit ongeval veroorzaakt met een gevaarlijke cocktail van alcohol en drugs, maar heeft bijzonder veel spijt van zijn daden", zegt advocaat Jan Van Landschoot.