Zo zal de tuin er binnen enkele jaren uitzien, wanneer de kerk is omgevormd tot cultuurhuis en er op de site een nieuw woonproject is.
Volledig scherm
Zo zal de tuin er binnen enkele jaren uitzien, wanneer de kerk is omgevormd tot cultuurhuis en er op de site een nieuw woonproject is. © Joris Vergauwen

Kloostertuin open voor buurt

SINT-NIKLAASDe toekomst van de Paterssite krijgt vorm, met de Paterskerk als cultuur- en gemeenschapshuis, een nieuw woonproject in de plaats van het klooster en de grote kloostertuin als groene plek voor de buurt. Die buurttuin wordt zondag al feestelijk opengesteld. Er zal nog een gat geslagen worden in de kloostermuur om de tuin beter te bereiken.

  1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

    VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

    Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”