Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Dominic Verhulst / Dotch.be

Kiwanis organiseert eerste ‘Fietstrophy’: “Fietsen in de Wase polder voor het goede doel”

Sint-Niklaas/Sint-Gillis-WaasServiceclub Kiwanis Sint-Niklaas Waasland organiseert nog tot 28 september haar ‘Fietstrophy’. Dat is een fietstocht in de Wase polders met onderweg allerlei proeven en quizvragen. De opbrengst gaat naar het goede doel.

 1. Architectenkoppel wint Stadsprijs met gerenoveerde art deco-woning: “Mediterrane wintertuin blikvanger van duurzaam bouwproject”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Architec­ten­kop­pel wint Stadsprijs met gerenoveer­de art de­co-wo­ning: “Mediterra­ne wintertuin blikvanger van duurzaam bouwpro­ject”

  Gijs De Cock en Dorien Van Doorsselaer hebben de Stadsprijs gewonnen voor de renovatie van hun art deco-stadswoning in de Mgr. Stillemansstraat in Sint-Niklaas. Het koppel, zelf (interieur)architecten, bouwde de woning op een jaar tijd om tot een compact en duurzaam geheel, met een mediterrane wintertuin als blikvanger.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.