XMAS XL in de Don Boscokerk in Sint-Niklaas.
Volledig scherm
XMAS XL in de Don Boscokerk in Sint-Niklaas. © JVS (archieffoto)

Kerstconcert XMAS XL wordt afgelast

Sint-NiklaasHet grootse kerstconcert XMAS XL van deKunstvrienden met een aantal gastgezelschappen op zondag 19 december is afgelast.

 1. Woonzorgcentrum Het Hof helemaal in het nieuw na twee jaar verbouwen: “Bewoners hebben nu een nog mooier uitzicht op het stadsleven en onze tuin”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Woonzorg­cen­trum Het Hof helemaal in het nieuw na twee jaar verbouwen: “Bewoners hebben nu een nog mooier uitzicht op het stadsleven en onze tuin”

  Woonzorgcentrum Het Hof in de Hofstraat in Sint-Niklaas is na twee jaar klaar met verbouwen. Het nieuwe complex baadt in warmte en licht, beschikt over ruime terrassen en moderne badkamers en heeft plaats voor in totaal 120 bewoners. “Het woonzorgcentrum bleef bewoond tijdens de verbouwingen: een hele uitdaging”, klinkt het.
 2. Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalvergroting blijft de stiel rendabel”
  PREMIUM
  Temse/Sint-Niklaas/Hamme

  Bakkerij De Rycke fusioneert na zes generaties met Wauters: “We bakken 5.000 broden per dag. Enkel door schaalver­gro­ting blijft de stiel rendabel”

  De bekende Wase bakkerij De Rycke neemt na zes generaties afscheid van haar klanten. De vier winkels sluiten volgende maand de deuren maar de grote bakkerij aan de Pontweg wordt samen met het personeel overgenomen door de bakkersfamilie Wauters, ook een gevestigde waarde in de regio. Die gaat de productiecapaciteit zelfs verhogen tot 5.000 broden per dag.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Twee zijstraten van N16 gaan half december dicht: “Volgend jaar evaluatie om te beslissen of het definitief is”
  Temse

  Twee zijstraten van N16 gaan half december dicht: “Volgend jaar evaluatie om te beslissen of het definitief is”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat volgende week de nieuwe verkeerslichten plaatsen op het heraangelegde kruispunt van de N16 met de Hoogkamerstraat. Aansluitend zullen de twee zijstraten Secretaris-Generaal Boereboomstraat en de Laagstraat afgesloten worden van de gewestweg. “Volgend jaar volgt een evaluatie om te zien of de maatregel definitief wordt”, zegt woordvoerder Jef Schoenmaekers.