Jordy Loir
Volledig scherm
PREMIUM
Jordy Loir © rv

Jordy (23) verliest deel van hand tijdens coronabetoging, zus start crowdfunding voor prothese: “Ik dacht een fakkel op te rapen, maar het bleek een voetzoeker”

Sint-Niklaas/HammeJordy Loir is verminkt voor het leven nadat hij vorige maand mee opstapte in een betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel. In de menigte belandde er voor zijn voeten plots een projectiel. Toen hij het opraapte om te bekijken, ontplofte het echter in zijn hand. Jordy verloor de helft van zijn duim, zijn ringvinger en enkele vingertoppen. Omdat het ongeval tijdens een demonstratie gebeurde, zal hij gedeeltelijk zelf opdraaien voor de kosten van de operaties. Zijn zus is daarom met een crowdfunding gestart.

  1. Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arrestaties nadat betoging uitmondt in rellen

    Brussel herleid tot slagveld: 3 agenten gewond en 40 arresta­ties nadat betoging uitmondt in rellen

    Tienduizenden betogers zijn vandaag in Brussel samengekomen om te protesteren tegen het coronabeleid. Het ging volgens de autoriteiten om zo'n 35.000 mensen. De betogingsmars - ‘Samen voor Vrijheid’ gedoopt - begon vreedzaam, maar later sloeg de sfeer om door relschoppers. Die gingen hevig tekeer. De politie zag zich meermaals genoodzaakt het waterkanon en traangas in te zetten. Drie agenten raakten gewond bij de rellen, een veertigtal amokmakers werd gearresteerd. Onze hoofdstad is op plekken getransformeerd in een waar slagveld.