De vrouw van Adnan Zajbrailov kijkt in shock toe hoe haar man in de ambulance wordt geladen met een steekwonde in de buik.
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw van Adnan Zajbrailov kijkt in shock toe hoe haar man in de ambulance wordt geladen met een steekwonde in de buik. © Kristof Pieters

Jongerenbende opgerold na overval op jeugdkamp en steekpartij: “Net op tijd gestopt voor ze nog meer slachtoffers konden maken”

Belsele/SteendorpDe overval op een jeugdkamp woensdag in Steendorp en de steekpartij vandaag in Belsele zijn toe te schrijven aan eenzelfde jongerenbende. Dat is aan onze redactie bevestigd door verschillende bronnen dicht bij het onderzoek. Vier meerderjarigen zijn opgepakt en zitten in de cel. Hun laatste slachtoffer, de 66-jarige Adnan Zjabrailov, raakte zwaargewond maar is buiten levensgevaar.

  1. Trieste primeur voor scoutskamp dat vroegtijdig werd stopgezet na gewapende overval: “Wat voor buit valt hier nu te rapen?”
    PREMIUM
    Steendorp

    Trieste primeur voor scoutskamp dat vroegtij­dig werd stopgezet na gewapende overval: “Wat voor buit valt hier nu te rapen?”

    Een scoutskamp in Steendorp (Temse) is woensdagochtend overvallen door twee gewapende daders. Een lid van de begeleidingsploeg werd bedreigd door een vuurwapen en moest enkele gsm-toestellen en portefeuilles afgeven. Iedereen bleef ongedeerd, maar de leiding besliste wel meteen om de bivak vroegtijdig stop te zetten. De kinderen, allen tussen 9 en 11 jaar oud, werden door hun ouders opgehaald. “Dat is een telefoontje dat je niet verwacht”, zegt mama Veerle Pauwels. “De leiding heeft wel enorm goed gehandeld.”