Judo in 't Bau-huis.
Volledig scherm
Judo in 't Bau-huis. © JVS

IN BEELD. Dag 2 van de Special Olympics

Dag twee van de Special Olympics: zowel in de sportzone in Beveren als op de verschillende locaties in Sint-Niklaas gonsde het van de sportieve bedrijvigheid. 

 1. De coronacijfers in Sint-Niklaas van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Sint-Niklaas van dinsdag 20 oktober

  In Sint-Niklaas zijn er op één dag 30 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 397 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Sint-Niklaas komt dat getal nu op 506 te liggen. Sint-Niklaas heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Vier mannen vrijgesproken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaafde verdachte”
  PREMIUM
  Temse

  Vier mannen vrijgespro­ken in tien jaar oude moordzaak: “Speurders hebben te veel druk gezet op zwakbegaaf­de verdachte”

  “De verdachte vertelde wat speurders wilden horen omdat ze ongeoorloofde druk op hem zetten. Ze wisten heel goed dat het om een bijzonder zwakbegaafd persoon ging.” De bekentenissen die de zwakbegaafde Carlo V.H. (30) over een tien jaar oude moordzaak in Temse aflegde moeten daarmee van de rechter uit het dossier geweerd worden. Ook voor de andere drie verdachten vond de rechter geen bewijzen die hen aan de moord op de 41-jarige Turk Ihsan Celik linken. Resultaat: vrijspraak over de hele lijn. “Een mijlpaal in de rechtspraak”, reageren de advocaten van de verdediging.