Minister Bart Somers maakt kennis met de nieuwe Sint-Niklase digicheques, samen met schepenen Filip Baeyens en Sofie Heyrman en Frederik Schrayen van partner BEEGO.
Volledig scherm
Minister Bart Somers maakt kennis met de nieuwe Sint-Niklase digicheques, samen met schepenen Filip Baeyens en Sofie Heyrman en Frederik Schrayen van partner BEEGO. © JVS

Hulp nodig met computer of smartphone? Stad lanceert digicheques: “Digitale kloof verkleinen”

Sint-NiklaasOm inwoners digitale ondersteuning te bieden, lanceert het Sint-Niklase stadsbestuur de ‘digicheques’. Met één cheque krijg je thuis een uur hulp van IT-studenten bij problemen met de computer of smartphone. Dat kost inwoners uit kansengroepen 3 euro per uur, anderen 20 euro per uur. “Een voorbeeld voor Vlaanderen”, vindt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. “Rekenen op extra gemeenteraad voor oplossingen. Anders gaan we voor volksraadpleging”: handelaars stadskern maken zich grote zorgen over knip op Grote Markt
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  “Rekenen op extra gemeente­raad voor oplossin­gen. Anders gaan we voor volksraad­ple­ging”: handelaars stadskern maken zich grote zorgen over knip op Grote Markt

  De handelaars uit de stadskern maken zich grote zorgen over de knip op de Grote Markt en de verkeersafwikkeling in de hele stadskern. In aanloop naar de extra gemeenteraad van volgende week woensdag maken ze dat nog eens duidelijk, nadat ze dat midden vorig jaar ook al deden met een rouwbrief. Als die gemeenteraadszitting volgende week niks oplevert, maken enkele handelaars zich op om te proberen voldoende handtekeningen in te zamelen voor de organisatie van een volksraadpleging over de circulatieplannen. Daar zijn zo’n 6.500 handtekeningen voor nodig.
 1. “Willen klaar zijn met huiswerk als Vitaz verhuist”: herbestemming ziekenhuiscampus gaat van start
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  “Willen klaar zijn met huiswerk als Vitaz verhuist”: herbestem­ming ziekenhuis­cam­pus gaat van start

  De stad geeft de opdracht aan een studiebureau om een masterplan, een RUP en een participatietraject uit te werken voor de site van het ziekenhuis in de stadskern. Als Vitaz eind 2027 verhuist naar de stadsrand wil het stadsbestuur klaar zijn met het huiswerk en meteen kunnen starten met de nieuwe invulling. Op de planning: een grote parkzone van 10 hectare, van de Parklaan tot de Witte Molen, met onder meer mogelijkheden voor wonen, recreatie, een uitbreiding van de scholen en een nieuwe centrumparking.