Minister Bart Somers maakt kennis met de nieuwe Sint-Niklase digicheques, samen met schepenen Filip Baeyens en Sofie Heyrman en Frederik Schrayen van partner BEEGO.
Volledig scherm
Minister Bart Somers maakt kennis met de nieuwe Sint-Niklase digicheques, samen met schepenen Filip Baeyens en Sofie Heyrman en Frederik Schrayen van partner BEEGO. © JVS

Hulp nodig met computer of smartphone? Stad lanceert digicheques: “Digitale kloof verkleinen”

Sint-NiklaasOm inwoners digitale ondersteuning te bieden, lanceert het Sint-Niklase stadsbestuur de ‘digicheques’. Met één cheque krijg je thuis een uur hulp van IT-studenten bij problemen met de computer of smartphone. Dat kost inwoners uit kansengroepen 3 euro per uur, anderen 20 euro per uur. “Een voorbeeld voor Vlaanderen”, vindt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. “Jongeren hebben zeker nu nood aan een luisterend oor”: bijna kwart van 17-jarigen voelt zich niet gelukkig

  “Jongeren hebben zeker nu nood aan een luisterend oor”: bijna kwart van 17-jarigen voelt zich niet gelukkig

  Uit een bevraging bij 400 jongeren uit het vijfde middelbaar van de Sint-Niklase scholen blijkt dat bijna een kwart zich vandaag niet gelukkig voelt. Bijna 70 procent van de jongeren geeft aan dat de behoefte om met iemand te praten heel groot is. Het Sint-Niklase stadsbestuur pakt daarom uit met enkele initiatieven met de focus op mentale gezondheid bij jongeren. Op 1 december opent ook het TEJO-huis op het Sint-Nicolaasplein, waar jongeren op een heel laagdrempelige manier op een therapeutisch gesprek kunnen rekenen.
 3. Sara krijgt 78 jaar na haar dood in Auschwitz gezicht op portrettenwand van Dossinkazerne
  Temse

  Sara krijgt 78 jaar na haar dood in Auschwitz gezicht op portretten­wand van Dossinka­zer­ne

  In de Dossinkazerne in Mechelen worden donderdag een aantal foto’s toegevoegd aan de indrukwekkende portrettenwand met foto’s van overleden gedeporteerden uit WOII. Eén van hen is Sara Marmur, een joods meisje uit Temse, die samen met haar moeder in 1942 in de gaskamer van Auschwitz terechtkwam. Gemeentearchivaris Digna Coppieters reconstrueerde haar verhaal en hielp na 78 jaar een gezicht op het jonge oorlogsslachtoffer plakken.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding