Minister Bart Somers maakt kennis met de nieuwe Sint-Niklase digicheques, samen met schepenen Filip Baeyens en Sofie Heyrman en  Frederik Schrayen van partner BEEGO.
Volledig scherm
Minister Bart Somers maakt kennis met de nieuwe Sint-Niklase digicheques, samen met schepenen Filip Baeyens en Sofie Heyrman en Frederik Schrayen van partner BEEGO. © JVS

Hulp nodig met computer of smartphone? Stad lanceert digicheques: “Digitale kloof verkleinen”

Sint-NiklaasOm inwoners digitale ondersteuning te bieden, lanceert het Sint-Niklase stadsbestuur de ‘digicheques’. Met één cheque krijg je thuis een uur hulp van IT-studenten bij problemen met de computer of smartphone. Dat kost inwoners uit kansengroepen 3 euro per uur, anderen 20 euro per uur. “Een voorbeeld voor Vlaanderen”, vindt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).

  1. Verslagenheid bij Smet Rental na dodelijk ongeval met chauffeur Jeroen (40): “Gisteren nog samen op bedrijfsfeestje, nu zit iedereen in zak en as”
    PREMIUM
    Beveren/Destelbergen

    Verslagen­heid bij Smet Rental na dodelijk ongeval met chauffeur Jeroen (40): “Gisteren nog samen op bedrijfs­feest­je, nu zit iedereen in zak en as”

    De vrachtwagenchauffeur die donderdag om het leven kwam bij een ongeval op de E17 in Destelbergen werkte voor het bedrijf Smet Rental uit Beveren. De 40-jarige Jeroen Smet was met een machine op weg naar de firma toen hij tegen een truck op de pechstrook botste. “Een dramatische samenloop van omstandigheden”, zegt operational manager Steven Teirlinck, die hier een mooi portret schetst van de overleden chauffeur, vader van twee kinderen.