Buddy’s Robbe, Britt en Jana helpen in hogeschool Odisee eerstejaarsstudenten op weg.
Volledig scherm
Buddy’s Robbe, Britt en Jana helpen in hogeschool Odisee eerstejaarsstudenten op weg. © JVS

Hogeschool Odisee zet speciale buddy’s in om eerstejaars wegwijs te maken

Sint-NiklaasIn hogeschool Odisee zijn dit academiejaar ‘odibuddy’s’ van start gegaan. Zij helpen de eerstejaarsstudenten op weg in de nieuwe wereld van de hogeschool.

 1. Tattooartiest Eskobar vreest Europees verbod op inkt met isopropanol: “Zonder alternatief moeten we opnieuw deuren sluiten. En dat na corona”
  PREMIUM
  Temse

  Tattooar­tiest Eskobar vreest Europees verbod op inkt met isopropa­nol: “Zonder alterna­tief moeten we opnieuw deuren sluiten. En dat na corona”

  Heel wat tattooshops tellen met een bang hart af naar 4 januari. Dan wordt een nieuw verbod van kracht op het gebruik van inkt met isopropanol. Die stof zit in de overgrote meerderheid van de huidige inkt. “Er dreigt niet alleen schaarste maar de alternatieven zijn van belabberde kwaliteit”, zegt tattooartiest Eskobar. “We hebben al zware klappen gekregen door corona en nu dreigt andermaal een sluiting.”
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?