Buddy’s Robbe, Britt en Jana helpen in hogeschool Odisee eerstejaarsstudenten op weg.
Volledig scherm
Buddy’s Robbe, Britt en Jana helpen in hogeschool Odisee eerstejaarsstudenten op weg. © JVS

Hogeschool Odisee zet speciale buddy’s in om eerstejaars wegwijs te maken

Sint-NiklaasIn hogeschool Odisee zijn dit academiejaar ‘odibuddy’s’ van start gegaan. Zij helpen de eerstejaarsstudenten op weg in de nieuwe wereld van de hogeschool.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. “Bijzonder gevaarlijk: bermen in heel wat landelijke straten liggen er rampzalig bij”: door slechte weer worden geplande werken nu ook uitgesteld
  Sinaai/Belsele/Sint-Niklaas

  “Bijzonder gevaarlijk: bermen in heel wat landelijke straten liggen er rampzalig bij”: door slechte weer worden geplande werken nu ook uitgesteld

  In heel wat landelijke straten in Sint-Niklaas en de deelgemeenten liggen de bermen er verschrikkelijk slecht bij, met vaak diepe putten. “Enorm gevaarlijk voor fietsers”, vinden Jos De Meyer (CD&V) en Gaspard Van Peteghem (Vooruit), die aandringen op structurele oplossingen. In de Stenenmuurstraat in Sinaai zouden normaal gezien volgende week al herstelwerken starten, maar die zijn uitgesteld door het slechte weer.