De Heistraat
Volledig scherm
De Heistraat © Google streetview

Heistraat krijgt nieuwe asfaltlaag: drie dagen geen doorgaand verkeer mogelijk

Sint-NiklaasIn de Heistraat worden van woensdag 17 tot maandag 22 augustus asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Doorgaand verkeer wordt er drie dagen niet mogelijk.

 1. Beschermd monument De Walvis zwaar in verval: “Brokstukken vallen al op straat, gaat men wachten tot alles instort?”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Beschermd monument De Walvis zwaar in verval: “Brokstuk­ken vallen al op straat, gaat men wachten tot alles instort?”

  De Ankerstraat in Sint-Niklaas is sinds dinsdag afgesloten nadat er brokstukken naar beneden vielen van de voormalige drogisterij De Walvis. Het unieke winkelpand is een beschermd monument maar door jaren leegstand is in ijltempo aan het verkrotten. De buurt maakt zich ongerust en vraagt zich af wanneer er actie wordt ondernomen om De Walvis van de ondergang te redden. De vraag is wellicht wie met het geld over de brug wil komen.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.