De scouts van Sint-Kristoffel op het festivalterrein, dat nog volop wordt klaargestoomd.
Volledig scherm
De scouts van Sint-Kristoffel op het festivalterrein, dat nog volop wordt klaargestoomd. © Foto Vergauwen

"Headliner al in club David Lynch"

SINT-NIKLAASDe scouts van Sint-Kristoffel uit Sint-Niklaas zijn morgen toe aan de twintigste editie van hun festival Krock. Wat ooit begon als een klein feestje, is uitgegroeid tot een volwassen festival, met beloftevolle bands. "Onze headliner dit jaar - Vuurwerk - trad al op in de Parijse club van filmmaker David Lynch", klinkt het.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Een propere stad? In het spoor van zwerfvuiljager Lieve (68): drie keer per week op zwerfvuiltocht, 6 uur lang en tot 15 kilometer ver
  Sint-Niklaas

  Een propere stad? In het spoor van zwerfvuil­ja­ger Lieve (68): drie keer per week op zwerfvuil­tocht, 6 uur lang en tot 15 kilometer ver

  Gewapend met vuilzakken en een grijper gaat ze op pad, om de strijd aan te gaan met het zwerfvuil in Sint-Niklaas. Op haar 68ste doet Lieve dat nog drie keer per week, telkens zo’n zes uur lang en soms wel 15 kilometer ver. Intussen is ze al een bekend gezicht geworden in het noorden van de stad. Héél vaak krijgt ze een groet en een dankjewel, maar helaas is haar werk nooit af. “Toch raak ik niet ontmoedigd. Ik heb me geëngageerd om dit te doen en ik ruim het op, hoewel het altijd terugkomt.”
 3. “Tweede golf met culinaire fastfood”: restaurant Nova gaat optimistisch de coronaherfst in
  Sint-Niklaas

  “Tweede golf met culinaire fastfood”: restaurant Nova gaat optimis­tisch de corona­herfst in

  De tweede golf zet bij heel wat horecazaken meteen een tweede rondje takeaway in gang. Chef Guy De Jonghe van restaurant Nova op de Grote Markt van Sint-Niklaas kiest deze keer voor culinaire fastfood, met bijzondere burgers en ovenfrieten, met alleen maar heel lokale producten. “Hier heb ik al lang goesting in!”, aldus de chef, die opvallend optimistisch blijft in deze donkere horecatijden. “Laten we elkaar allemaal wat hoop geven, daar schieten we het meest mee op.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery