Ines Nicque op de plaats waar een grote volière moeten komen om het pluimvee opnieuw een vrije uitloop te kunnen geven
Volledig scherm
Ines Nicque op de plaats waar een grote volière moeten komen om het pluimvee opnieuw een vrije uitloop te kunnen geven © bfs

Grote volière moet oplossing bieden voor ophokplicht bij dierenopvang Rata’s Animal Shelter: “Zoveel kippen op kleine plaats is niet langer vol te houden”

BelseleDe ophokplicht voor pluimvee is voor dierenopvangcentrum Rata’s Animal Shelter in Belsele niet langer vol te houden. “Het broedseizoen komt eraan en de hormonen spelen op. Te veel kippen op een kleine plaats is niet langer te verantwoorden”, zegt uitbaatster Ines Nicque. Het opvangcentrum wil nu een grote volière bouwen die haar volledige buitengebied overspant.

  1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

    VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

    Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”