Onder meer op de N403 zal doorgaand vrachtverkeer verboden worden
Volledig scherm
Onder meer op de N403 zal doorgaand vrachtverkeer verboden worden © Kristof Pieters

Groen licht voor tonnagebeperking op vier gewestwegen

Minister Ben Weyts heeft het licht op groen gezet voor de invoering van een tonnageverbod op de N403, N450, N419 en N485. Concreet komt er dus één grote zone afgebakend tussen de E34 en de Schelde met een verbod op doorgaand verkeer van meer dan 7,5 ton. Weyts vraagt wel om vooraf goed af te spreken wat er onder ‘bestemmingsverkeer’ valt en wil dat ook Waasmunster betrokken wordt bij de plannen.

3 reacties

 • Andy Duforet

  3 jaar geleden
  Waar moeten we dan langs met uitzonderlijk vervoer dan zijn die routes ook veranderd?????
 • Ronny Ryckaert

  4 jaar geleden
  Tja een bende rotzakken zijn het gewoon I.p.v. eigen volk is het meer van eigen zakken vullen nog net voor de kiezing
 • Nicolai Warnderink Vinke

  4 jaar geleden
  Wa nen hoop zever is dat ??? Heel het Waasland zit al vast op de autostrades maar als wij als vrachtwagenchauffeur ergens aan de e34 tssn zelzate en antwerpen moeten zijn moeten we dus volledig rondrijden over een al verzadigde e17 naar Antwerpen of een volle R4 ? Wat een lachtertje zijn jullie clowns der eigenlijk van aan het maken ???
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.