De markt van Sint-Niklaas
Volledig scherm
PREMIUM
De markt van Sint-Niklaas © Joris Vergauwen

Gewezen marktleider veroordeeld tot jaar cel met uitstel omdat hij standgelden in eigen zak stak. Hij moet ook 108.000 euro terugbetalen aan de stad

Sint-NiklaasErwin B. (62), de vroegere marktleider uit Sint-Niklaas, is door de Dendermondse rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar met uitstel. Hij moet ook de 108.000 euro van standgelden van marktkramers en foorreizigers die in zijn eigen zak belandden aan het stadsbestuur van Sint-Niklaas terugbetalen. De fraude dateert van eind 2018 en zorgde toen voor veel beroering.

  1. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

    VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

    Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”