De Stationsstraat in Sint-Niklaas is een voetgangerszone, waarin de snelle elektrische fietsen speed pedelecs vanaf 1 januari niet meer welkom zijn.
Volledig scherm
De Stationsstraat in Sint-Niklaas is een voetgangerszone, waarin de snelle elektrische fietsen speed pedelecs vanaf 1 januari niet meer welkom zijn. © JVS

Geen speedpedelecs toegelaten in Stationsstraat

Sint-NiklaasSpeedpedelecs zijn verboden in de voetgangersgebieden van de Stationsstraat en Nieuwstraat, die vanaf 1 januari met de nieuwe, slimme camera’s worden bewaakt. De stad vindt dat die snelle elektrische fietsen niet thuishoren in voetgangerszones.

 1. “Provincie bereidt nieuw tariefvoorstel voor”: duurder gezinsabonnement voor De Ster voorlopig opgeschort
  Sint-Niklaas

  “Provincie bereidt nieuw tariefvoor­stel voor”: duurder gezinsabon­ne­ment voor De Ster voorlopig opgeschort

  “De provincie en de leden van de deputatie erkennen dat ze de gevolgen van de beslissing voor De Ster niet goed hebben ingeschat.” Dat zegt de Sint-Niklase burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA) na overleg met de provincie over de gecontesteerde tariefverhogingen voor het gezinsabonnement. Dat lokte felle reacties uit. De provincie komt in februari met een nieuw voorstel.
 2. VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativiteit bestrijden met campagne #Jijhoorthierthuis9100"

  VIDEO: Jongeren Berkenboom scoren met filmpje tegen racisme: “Negativi­teit bestrijden met campagne #Jij­hoorthier­t­huis9100"

  Jongeren van Berkenboom Humaniora hebben een filmpje ingeblikt tegen racisme, voor een wedstrijd van Unia. Het werd bij de beste vijf verkozen van 119 inzendingen. Ze maken er een heuse campagne van, onder de noemer #Jijhoorthierthuis9100, waarvoor ze inspiratie haalden bij het tv-programma ‘Make Belgium Great Again’. “In heel Sint-Niklaas willen we onze boodschap tégen negativiteit uitdragen.”
 3. “’Asbesthoofdstad van de wereld’ past beter bij deze stad”: longarts Vitaz heeft wél hoopgevend nieuws over nieuwe behandeling
  Sint-Niklaas

  “’Asbest­hoofd­stad van de wereld’ past beter bij deze stad”: longarts Vitaz heeft wél hoopgevend nieuws over nieuwe behande­ling

  “Sint-Niklaas wordt wel eens laconiek de ‘asbesthoofdstad van het land’ genoemd. Maar in feite is dat een understatement. ‘Asbesthoofdstad van de wereld’ is passender”. Longarts Koen Deschepper, verbonden aan het Wase ziekenhuis Vitaz, windt er geen doekjes om. Sinds kort wordt een nieuwe therapie voor asbestkanker getest.
 4. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.