Een dakloze man aan het station van Sint-Niklaas.
Volledig scherm
Een dakloze man aan het station van Sint-Niklaas. © JVS

Geen plannen voor nachtopvang van daklozen in Sint-Niklaas - PVDA: “Probleem wordt steeds groter. Stad moet wél verantwoordelijkheid nemen”

Het aantal dak- en thuislozen neemt toe in Sint-Niklaas. Toch blijft de Wase hoofdstad één van de enige centrumsteden zonder eigen nachtopvang. De PVDA vindt dat de nieuwe bestuursmeerderheid in de strijd tegen armoede wél een eigen, permanent nachtopvanginitiatief moet opstarten.

3 reacties

 • Fredien Vandervekens

  3 jaar geleden
  Dat noemt de "diversiteits-schepen" culturele wase "verrijking". De N-VA burgervader heeft zijn "identitaire leeuwenmanen" afgeschud. Het wordt nog wat in Mei a.s., beste Lieven.
 • Marc Spandel

  3 jaar geleden
  Zo tussendoor gezegd... er zijn honderden kamers beschikbaar in een leegstaand ex- rusthuis in de hospitaalstraat in Sint-Niklaas!
 • Jan Praet

  3 jaar geleden
  Sint-Niklaas wil zijn daklozen niet opvangen, maar wel 12 miljoen EURO uitgeven om zijn stadhuis te vernieuwen (verminken)...
 1. Jonge ‘bankmedewerkers’ ontfutselen ruim 100.000 euro van hoogbejaarden: “Schandalig misbruik gemaakt van hun goedgelovigheid”
  PREMIUM
  Dendermonde/Sint-Niklaas/Lebbeke/regio

  Jonge ‘bankmede­wer­kers’ ontfutse­len ruim 100.000 euro van hoogbejaar­den: “Schandalig misbruik gemaakt van hun goedgelo­vig­heid”

  “Op kosten van hun slachtoffers logeerden ze op hotel. Ze postten er op Facebook zelfs foto’s van, met cash geld in beeld.” Hoogbejaarden – vooral tachtigers en zelfs negentigers – duizenden euro’s armer maken door hen op te lichten: daarvoor verschenen drie twintigers dinsdag voor de Dendermondse rechter. Ze riskeren 37 maanden cel. De bende kreeg op slinkse wijze de bankkaarten van hun slachtoffers te pakken. Zo gingen ze tewerk.