De fietsster stak de rijbaan over op de oversteekplaats en werd gegrepen door een betonmixer die rechtsaf de Spoorweglaan indraaide.
Volledig scherm
De fietsster stak de rijbaan over op de oversteekplaats en werd gegrepen door een betonmixer die rechtsaf de Spoorweglaan indraaide. © Kristof Pieters

Fietsster (27) overleden na aanrijding door betonmixer, opnieuw pleidooi om vrachtverkeer te bannen tijdens begin en einde van de school

Sint-NiklaasOp het kruispunt van de Spoorweglaan en de Plezantstraat in Sint-Niklaas is dinsdagochtend om 9.15 uur een fietsster onder de wielen van een betonmixer terecht gekomen. Voor het slachtoffer, een 27-jarige vrouw uit Sint-Niklaas, kon geen hulp meer baten. Alles wijst op een typisch dodehoekongeval. PVDA gaat op de eerstvolgende gemeenteraad opnieuw een pleidooi houden om vrachtverkeer in de binnenstad te verbieden bij het begin en einde van de scholen.

 1. Van slagerij in Sinaai naar olijfboomgaard in Italiaanse Montenero di Bisaccia: “Missen onze klanten, maar blij dat we dit avontuur zijn aangegaan”
  PREMIUM
  Sinaai

  Van slagerij in Sinaai naar olijfboom­gaard in Italiaanse Montenero di Bisaccia: “Missen onze klanten, maar blij dat we dit avontuur zijn aangegaan”

  Na 120 jaar trokken Dirk Maes en Ria Poppe als vierde generatie begin dit jaar de deur van de familieslagerij in Sinaai achter zich dicht. Hun voorliefde voor Italië en haar delicatessen kreeg een verlengstuk met de aankoop van een vakantiewoning met bijhorende olijfboomgaard in de laars van Europa. “De eerste oogst dit najaar was zwoegen, maar door de droge zomer is de verse olijfolie uiterst smaakvol”, getuigt het voormalige slagerskoppel.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"