De opgeroepen brandweer had de situatie snel onder controle.
Volledig scherm
De opgeroepen brandweer had de situatie snel onder controle. © Kristof Pieters

Elektriciteitscabine ontploft, enkele huizen in De Meulenaerstraat zonder elektriciteit

Sint-NiklaasEnkele bewoners van de De Meulenaerstraat in Sint-Niklaas werden zondagavond opgeschrikt door een knal. Op straat bleek een elektriciteitskast ontploft te zijn.

 1. Politiezone Kruibeke/Temse start rekruteringscampagne: “Onze grootste bekommernis vandaag is de combi’s gevuld krijgen”
  Temse/Kruibeke

  Politiezo­ne Kruibeke/Temse start rekrute­rings­cam­pag­ne: “Onze grootste bekommer­nis vandaag is de combi’s gevuld krijgen”

  De politie van Kruibeke en Temse wil zestien nieuwe medewerkers aanwerven. Als eerste politiezone in de regio zal er gebruik worden gemaakt van een nieuwe selectieprocedure waarbij men zelf actief kandidaten kan rekruteren. En dat is nodig, want de voorbije jaren is er geen instroom meer. “Door het structureel tekort aan agenten rijden er in het weekend slechts twee in plaats van drie ploegen op de baan”, zegt korpschef Wim Pieteraerens.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Zware uitslaande brand legt kippenbedrijf in de as, manege blijft nipt gevrijwaard: “Levenswerk van Wim is in vlammen opgegaan”
  Sint-Niklaas

  Zware uitslaande brand legt kippenbe­drijf in de as, manege blijft nipt gevrij­waard: “Levenswerk van Wim is in vlammen opgegaan”

  In een kippenbedrijf in de Weverstraat in Sint-Niklaas heeft dinsdag een bijzonder zware brand gewoed. Het grootste deel van de stallingen, met in totaal 164.000 kippen, ging volledig in vlammen op. De aanpalende manege Wica Stables kon door de brandweer gered worden maar ook hier is er schade. Heel wat paardeneigenaars kwamen in paniek toegesneld. De dieren bleven gelukkig ongedeerd.