Een fitnessabonnement om in vorm te blijven, hoeven ze nog niet meteen aan te schaffen, maar de theatertechnici in de stadsschouwburg hoeven alvast een pak minder te heffen en te sleuren door de nieuwe, geautomatiseerde trekkenwand.
Volledig scherm
Een fitnessabonnement om in vorm te blijven, hoeven ze nog niet meteen aan te schaffen, maar de theatertechnici in de stadsschouwburg hoeven alvast een pak minder te heffen en te sleuren door de nieuwe, geautomatiseerde trekkenwand. © JVS

“Eindelijk: veel minder heffen en sleuren”: theatertechnici beschikken voortaan over geautomatiseerde trekkenwand voor decorwissels op podium

Sint-NiklaasBlije gezichten bij de theatertechnici in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas, waar de manuele trekkenwand is vervangen door een geautomatiseerd exemplaar. Voor het hijsen en neerlaten van lichtbalken, doeken en decorstukken hoeven ze voortaan niet meer zelf te heffen en te sleuren. De nieuwe automatische trekkenwand kostte 1 miljoen euro.

  1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.