De Heilig Hartkerk wordt omgevormd tot woonproject. "Een uitdaging voor creatieve architecten", aldus het stadsbestuur.
Volledig scherm
De Heilig Hartkerk wordt omgevormd tot woonproject. "Een uitdaging voor creatieve architecten", aldus het stadsbestuur. © Joris Vergauwen

Eerste woonproject in kerk

SINT-NIKLAASVoor het eerst wordt een kerk in Sint-Niklaas omgevormd tot woonproject. De stad heeft daarvoor de Heilig Hartkerk en de hele Paterssite aangekocht voor 1,2 miljoen euro. De laatste vier paters geven er op 30 juni hun laatste mis.

  1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
    TV

    Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

    Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.