Volledig scherm
© JVS

Eerste ‘groene gevelstraten’ zijn ingericht: gratis geveltuintjes voor bewoners Hugo Verrieststraat en Dr. Verdurmenstraat

De bewoners van de Hugo Verrieststraat en van de Dr. Verdurmenstraat zijn de eerste ‘groene gevelstraten’ in Sint-Niklaas. Zij kregen van de stad een gratis gevel- of tegeltuin na een oproep.

 1. Van slagerij in Sinaai naar olijfboomgaard in Italiaanse Montenero di Bisaccia: “Missen onze klanten, maar blij dat we dit avontuur zijn aangegaan”
  PREMIUM
  Sinaai

  Van slagerij in Sinaai naar olijfboom­gaard in Italiaanse Montenero di Bisaccia: “Missen onze klanten, maar blij dat we dit avontuur zijn aangegaan”

  Na 120 jaar trokken Dirk Maes en Ria Poppe als vierde generatie begin dit jaar de deur van de familieslagerij in Sinaai achter zich dicht. Hun voorliefde voor Italië en haar delicatessen kreeg een verlengstuk met de aankoop van een vakantiewoning met bijhorende olijfboomgaard in de laars van Europa. “De eerste oogst dit najaar was zwoegen, maar door de droge zomer is de verse olijfolie uiterst smaakvol”, getuigt het voormalige slagerskoppel.
 2. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Aanvraag bouwvergunning voor nieuwe fietsbrug over Vijfstraten: meteen ook knip in Nieuwe Molenstraat op komst
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Aanvraag bouwvergun­ning voor nieuwe fietsbrug over Vijfstra­ten: meteen ook knip in Nieuwe Molen­straat op komst

  De provincie Oost-Vlaanderen heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van de nieuwe fietsbrug over het kruispunt Vijfstraten in Sint-Niklaas. Het opvallende fietsproject zal allicht volgend jaar worden gerealiseerd. Meteen komt er ook een knip in de Nieuwe Molenstraat, op de plek waar de fietssnelweg F4 aansluit op de nieuwe fietsbrug.
 1. VTM NIEUWS-ankers brengen hulde aan Martine Tanghe
  Play

  VTM NIEUWS-an­kers brengen hulde aan Martine Tanghe

 2. Strandganger rolt gestrand babydolfijntje weer in het water
  Play

  Strandgan­ger rolt gestrand babydol­fijn­tje weer in het water